London

London

10°C
05:46
20:10
Solen går upp i London ca 05:46 och ned 20:10

Väder för 14 dagar i april

Om London

Maybe it’s because I’m a Londoner that I love London so.

Well, maybe it’s because I’m a Londoner That I think of her wherever I go. When I’m away from London, I can’t help thinking of some of my favorite places. Piccadilly Circus, Trafalgar Square, Covent Garden, changing of the guard at Buckingham Palace, and late at night, the fog that settles softly over London Bridge.”

Ja, vad gäller en av världens mest minnesvärda städer är det bara att fylla på den gamla slagdängan. Med Towern; Madame Tussauds, Afternoon Tea på Claridges, promenader i Hyde Park eller längs Themsen London och shoppingrundor på Oxford Street. Och det är inte bara Harrods och Selfridges som gäller, det finns mängder med butiker, marknader och köpvärda alternativ i världens magnifika metropol för just shopping.

Vad gäller fotbollen är den minst lika fantastisk med Arsenal, Chelsea, Tottenham, West Ham och Crystal Palace – fem lag i Premier Leauge. Chanserna till att hitta biljetter är bättre än någonsin!

Nattlivet är precis lika vibrerande. Det bästa sättet att vara uppdaterad om vad som händer inom teater, musik, barer, restauranger och klubbar är att inhandla en Time Out. Tidningen ges ut en gång i veckan och finns tillgänglig för en billig slant i de allra flesta tidningsstånd runt om i staden.

Londons musikalutbud är det bästa i Europa. Det stora musikalområdet i staden är West End. Totalt finns det 147 olika teatrar i staden. Några av de stora är Nationalteatern, Open Air i Regent´s Park, The Globe, Theatre Royal, Haymarket och Royal Court Theatre.

Biljetter köps på olika så kallade ticket offices som finns vid de stora torgen i London. Det går även att boka biljetter på Internet.

Barer och pubar finns i överallt, som serverar oräkneliga sorters öl och god mat. Faktiskt. Och som attraktiva alternativ som avslutning på en lång dag. Pubarna stänger klockan elva, sedan tar barerna och klubbarna över. De trevligaste barerna finns i Covent Garden, Soho, Camden och Notting Hill.

Nattklubbarna håller öppet till tidig morgon. Vissa är undergroundklubbar med experimentell musik, andra riktiga ravepartyn där musiken dånar och det dansas tills solen går upp. Det finns också nattklubbar med mysigt barhäng i exklusiva och unika miljöer.

PS: Just nu går musicals som Mama Mia, Fantomen på Operan och Lejonkungen. DS

Karta över London