Destinationer Torrevieja väder
Torrevieja

Torrevieja

12°C
07:02
19:16
Solen går upp i Torrevieja ca 07:02 och ned 19:16

Väder för 14 dagar i mars

Vattentemperatur i Torrevieja

Vattentemperaturen i Torrevieja är medeltemperaturen i havet för respektive månad.

Om Torrevieja

Torrevieja – Costa Blancas största svenskläger.

Varför är det så?

35-40 minuter till flygplatsen (Alicante) gör staden tillgänglig, men huvudskälet är förstås solen. Och trots att temperaturer kring 24 grader förekommer under vintermånaderna är det inte bara värmen som värmer, solen släcker lampan 17:43 som allra sämst. Excelente!

Med mängder av banor inom en halvtimmes avstånd kommer förmodligen golfen på andra plats. Magnifico! Och tio meter från trettonde tee på golfbanan Campoamor kan du plocka limefrukter till din Gin & Tonic.

Även maten är Muy Bien, såväl kvalitets- som prismässigt. Handla exempelvis levande hummer för hundra kronor styck på Carrefour (ta med dillfrön från Sverige), grilla ett par välhängda T-benstekar till mindre än hälften av svenska priser. Och bor du på hotell finns rikligt med restauranger i olika prisklasser.

Utelivet är det väl si och så med, men livet ute under solen – att promenera utmed en av Medelhavets allra solsäkraste kustremsor är perfecto! Och vill man uppleva en mysigare stad är det inte långt (fyra – fem mil) till Alicante i norr och Cartagena och La Manga i söder.

Välkommen till Sveriges sydligaste stad!

 

Karta över Torrevieja