Destinationer Teneriffa väder
Teneriffa

Teneriffa

16°C
07:30
20:35
Solen går upp i Teneriffa ca 07:30 och ned 20:35

Väder för 14 dagar i april

Vattentemperatur i Teneriffa

Vattentemperaturen i Teneriffa är medeltemperaturen i havet för respektive månad.

Om Teneriffa

Teneriffa.

 

Med mäktiga vulkanen Teide – en och en halv kilometer högre än Kebnekaise, och betydligt mer tillgänglig – skapade den fantastiska semesterön en av världens första turistmål (sedan 1800-talet!), kring ett av världens jämnaste och varmaste klimat såväl i vattnet (19 grader under vintern!) som på land.

 

Ett resmål som utvecklats ifrån de traditionella grisfesterna, ”Sällskapsresan”, till ett semesterparadis för alla smaker, alla plånböcker och – alla tycken och smak.

 

Bland stränderna rankas Las Vistas högst med snorkling och dykning, samtidigt som underhållande vattensporter tagit plats med jetskis, landsegling (små trehjuliga farkoster) och motordrivna sandloppor. För vindsurfare räknas El Medano som en av de tio bästa stränderna i världen.

 

Maten är lika varierad som fräsch som den domineras av havets frukter. Många restauranger har till och med egna fiskebåtar som dagligen fångar färsk krabba, hummer och fisk för ”Dagens”. Typiska rätter är annars caldo de pescado (fisksoppa), Sancocho Canario (gryträtt på saltad torsk och sötpotatis) och grillade sardiner.

 

Och missa inte Papas Arrugadas, de ”skrynkliga potatisarna” som har kokas i synnerligen saltat vatten. Och för den som inte ser på kanin som gulligt husdjur är Conejo en Salmoreja en läcker delikatess

 

Vad sammanfattas största Kanarieön med?

Excelente!

Karta över Teneriffa