Destinationer Mallorca väder
Mallorca

Mallorca

14°C
06:57
20:33
Solen går upp i Mallorca ca 06:57 och ned 20:33

Väder för 14 dagar i april

Vattentemperatur i Mallorca

Vattentemperaturen i Mallorca är medeltemperaturen i havet för respektive månad.

Om Mallorca

Mallorca. Det allra första svenska chartermålet.

 

Till Magaluf styrde vi vår sista resa, sjunger Orup i sin klassiker som dock inte berättar hur den som besöker semesterparadiset för första gången kan styra sina aktiviteter.

 

Med en storlek mindre än Gotlands är den klassiska ön ett avkopplande universum i sig med mängder med sevärdheter åtkomliga från cykelsadeln. Som konstnärsbyar som Valdemossa, och klostret där tonsättaren Fredric Chopin och författarinnan Georges Sand tillbringade vintrarna.

 

Vad gäller det Mallorkinska köket är det med sina goda fetter och mättande proteiner lika nyttig och varierande. Fläskköttet dominerar middagsborden tillsammans med ”Sufrit” som är basen som används ofta då man tillagar kött- och fiskrätter. Sufrit är en tomatröra som består av tomater och vitlök som sakta fräses ihop och hälls över rätten.

 

Och missa inte Tumbet är en härlig, kryddig vegetarisk rätt som serveras het i en lerskål. Den består av gratinerade tomater, paprika, auberginer, potatis och vitlök. Muy Bien!

 

De många finfina restaurangerna, de många strändernas turkosblåa vatten och utelivet som blivit mer och mer inne. Så hur många fiskmåsar och fulla engelsmän som än skriker sig hesa – gamla Mallis är det perfekta semestermålet.

Magnifico!

Karta över Mallorca