Destinationer Alicante väder
Alicante

Alicante

10°C
07:14
20:45
Solen går upp i Alicante ca 07:14 och ned 20:45

Väder för 14 dagar i april

Vattentemperatur i Alicante

Vattentemperaturen i Alicante är medeltemperaturen i havet för respektive månad.

Om Alicante

Alicante.

Stränderna. Shoppingen. Maten. Klimatet.

Costa Blancas hemtrevliga huvudstad – Barcelonas lilla syster har bland det bästa vädret i Europa. Året runt. Bland den bästa maten, bland de flesta soltimmarna, finaste sandstränderna, shopping för alla typer av plånböcker, restauranger med allt från tapas till dagens fiskrätter som aldrig någonsin blir fel. Rekommendation? Ristorante La Ereta. Excelente!

Från Europas äldsta fästning Castillo de Santa Barbara ovanför strandpromenaden som kantas av palmträd har man en otrolig utsikt över staden. Fantastico!

Den gamla delen av staden, El Barrio är ett lugnt område med smala gränder och med stranden bara fem minuter bort. Här finns butiker och barer och mysiga måste-restauranger och det sena (tidiga …) nattliv som Spanien är känt för. Ett annat sådant måste-besök är saluhallen Mercado Central med havets alla frukter fisk, hängmörade köttstycken, tuppar och torkade skinkor, frukter och grönsaker en spansk nougat som tillverkas just i Alicante.

Magnifico!

Med stränderna mitt i själva staden, kulturen ständigt närvarande och högklassiga golfbanor i närheten har du allt vad du behöver, när du behöver det.

Året runt!

Karta över Alicante