Nyheter Varför åker man till Tel Aviv? väder
Varför åker man till Tel Aviv?

Varför åker man till Tel Aviv?

17 mars, 2018

Till Jerusalem kommer man för att be. Till Haifa för att arbeta. Och till Tel Aviv för att leka.

Staden som aldrig sover har gång på gång röstats fram som en av Medelhavets absoluta pärlor. Vilket mycket är den 13 kilometer långa strandens förtjänst, som hänger ihop med ett annat härligt ”måste”: Tel Aviv-Jaffa Promenade, som är helt fantastisk och på kvällarna samlas man kring alla caféer, restauranger och barer för att njuta av solnedgången. Den sträcker sig hela vägen från stadens norra delar till Jaffa. Gamla Jaffa är en av världens äldsta städer och världens äldsta hamn ligger där än i dag.

Sol och bad och alla de olika människotyperna, finns det mer?

I matväg egentligen allt: inspirerat av Europa, Afrika och Mellanöstern. Och längs ”Promenaden” finns pärlor som Tapas1 med gudomliga tapas, eller Delicatessen; såväl lunchställe som kvällsrestaurang med magnifika medelhavsrätter på omfattande menyn.

Och så är ju avstånden i Israel inte heller så stora, till Jerusalem, Jordaniens fantastiska Petra, och saltstänkta Döda Havet.

Man gör det man känner för – i staden som aldrig sover.

PS: En annan sak intressanta med Den Långa Stranden är att den ordnat sig i olika kulturer: de ortodoxa judarna, homosexuella, stekarna, hundägare, hippies, ja alla finns representerad inramade av de informella gränserna. Men som man gärna passerar. Man gör det man känner för – i staden som aldrig sover.