Nyheter Seychellerna är paradiset väder
Seychellerna är paradiset

Seychellerna är paradiset

1 mars, 2018

Missa inte marknaden på lördag förmiddag!

Tycker du om snorkla, strosa runt på en bländande vit strand att du bara måste ha solglasögonen på – i ett så pass jämnt klimat att man kan kalibrera termostater efter det? Med samma temperatur i vattnet som på land, det vill säga 25 – 29 grader året runt.

Gillar du att simma med havssköldpaddor och prata med svarta papegojor, uppskattar du den totala frånvaron av stress – då har du kommit till rätt ställe.

Inte ens huvudstaden Victoria, med sitt silverfärgade klocktorn i centrum har några som helst tendenser. Men missa för den skull inte marknaden på lördag förmiddag.

Från Victorias hamn går färjor till de andra stora öarna Praslin och La Digue. Allra vackrast är Anse Source d’Argent, Silverkällan, på La Digue. Med sina klippor, sanslösa fina vita sanden och det turkosa havet är det förmodligen världens vackraste strand.
Sainte Anne Marine Park utanför Victoria har underbara rev med levande koraller och vidunderligt vackra fiskar.

Längs den långa, vackert buktiga stranden vid Beau Vallon ligger tre lite större hotell och ett par mindre. Här finns bra krogar och så de fenomenala pizzorna som Noella bakar på La Fontaine.

Fisk och skaldjur är den bästa maten. Inte förvånande, eller hur?