Nyheter Här lever du billigast i världen just nu väder
Här lever du billigast i världen just nu

Här lever du billigast i världen just nu

7 februari, 2018

Nyligen listade Economist Intelligence Unit världens billigaste städer att vistas i. Är det billigast någonstans innebär naturligtvis att det är dyrast någon annanstans. I år knep Singapore den platsen. Asien har överlag blivit dyrare att leva i. Vi har valt ut tre av våra favoriter från listan bland de billigaste.

Paraguay, Asuncion
Paraguays huvudstad grundades redan 1537 och går ofta under benämningen ”städernas moder”. Nuförtiden är Asunción en av Sydamerikas billigaste städer att turista i. För under 1 000 kronor natten kan du till exempel få uppleva lyxiga Hotell som det prisvärda fyrstärniga Hotell Factoria. Asuncións chicaste boende är beläget i en gammal fabriksbyggnad i tegel och är en lugn oas i den annars så hektiska storstaden. Svalka dig med ett eftermiddagsdopp i poolen, eller bekanta dig med lokalbefolkningen under någon av jazzkvällarna i baren.

Sydafrika, Johannesburg
Sydafrika har blivit ett allt populärare resmål bland svenskarna. Det är både solsäkert, engelskspråkigt och har bara en timmes tidsskillnad. Kapstaden med sin dramatiska kust, spännande restauranger, en uppsjö av spännande aktiviteter och upplevelser tillsammans med en bubblande kulturscen är ofta uppskattat för en lyckad semester. Och just nu får man dessutom mer för slantarna i Johannesburg. Trendigast just nu är stadsdelen Melrose Arch. En natt på femstjärniga African Pride Melrose Arch Hotell kostar runt tusenlappen och då har du såväl mysiga restauranger som livliga nattklubbar runt knuten.

Indien, Mumbai
Såväl hotell som krogbesök och shopping är prisvärt i Mumbai. Den kaotiska metropolen är måhända inget för den som vill ha lugn och ro på semestern, däremot är det en spännande stad för den kulturintreesserade och nu bubblar det om konstscenen. I hajpade stadsdelen Kala Ghoda hittar man Jehangir Art Gallery. Mumbais, och kanske hela Indiens, viktigaste galleri där samtliga av landets stora samtida konstnärsnamn ställt ut. På andra sidan gatan ligger storslagna museet Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya där man samlat över 50 000 föremål ur Indiens historia.