Nyheter Fantastiska Florens väder
Fantastiska Florens

Fantastiska Florens

7 februari, 2018

Poeten Dante Alighieris hemstad, han som skrev Gudomliga Komedin. Med Ufficiernas konstskatter- Venus födelse, eller Mappa d´Inferna av Botticelli och Michelangelos David. Med Ponte Vecchio och Katedralen Santa Maria del Fiore som blev renässansens största arkitektoniska utmaning och den största murade kupol (Brunelleschi) som någonsin har uppförts. Duomo – ett av världens stora underverk.

Missa inte fästningen Palazzo Vecchio. Med sitt ensamma torn och fontänen på innegården med nakne Neptunus ovanpå de fyra sjöhästarna som symboliserade Florens makt till sjöss, Herkules och Kakus och skocken satyrer med hängande fallossar.

Det var härifrån som kunskapen spreds om hur matlagningen skulle gå till. Och Medicis Ferdinand av Toscana som var så rädd för tandvärk att han drog ut sina tänder. betydde ju samtidigt att han begränsade sin mathållning till lättuggade pastejer, terriner och färser. Eftersom dessa rätter krävde stor skicklighet för att tillaga så behövdes ju duktiga kockar. På så vis bidrog Ferdinand till att utveckla den avancerade kokkonst som gjorde Florens – och Italien till matlagningens Mecka.

Avsluta kvällen på Alla Torre De’ Rossi Ristorante Wine Bar, med sin otroliga utsikt, utmärkt mat och suverän service. Välj vilken pastarätt som helst. Eller en Bistecca Fiorentina på närmare ett kilo. Brutalt, men oerhört gott! Och ett par glas Chianti. Sedan är det förmodligen god natt.