Nyheter Det vackra Miami väder
Det vackra Miami

Det vackra Miami

25 februari, 2018

De vackra stränderna, det vackra folket, det vackra vädrets Miami.

När vi talar semester och Miami så tänker vi naturligtvis Miami Beach, som ju i princip är en egen stad – på en ö som förbinds med ”fastlandet” och Miamis Downtown med broar.

Att det sedan finns intressanta utflykter att göra dit är en annan sak; vandra omkring i Art Deco kvarteren mellan 1 – 23 Street och äta en kubansk lunch i ”Lilla Havanna” förslagsvis pan con bistec: en skiva palomillastek på kubanskt bröd, med sallad, tomater och pommes frites eller mariquitas – friterade av matbananer.

Tillbaka till Miami Bech bor du helst på ett art deco hotell vid South Beach utan frukost, för att bli inkastad på en sådan längs Oceans drive är ett nöje, för både plånboken och gommen.

Ta dig sedan till stranden, och när du tröttnat på att sola och bada det kan du ju alltid hyra ett par rullskridskor och skejta runt i parken mellan Oceans drive och Atlanten.
Alternativt shoppa på prisvärt populära Lincoln Road Mall.

Nattlivet? Ja för oss som följde teveserien Miami Vice där Don Johnson skapade mode med t-shirt under kavajen, så det börjar sent och stänger inte förrän solen gått upp.

Clevelander, Mangos Tropical Café eller i princip vad som helst längs Oceans Drive, där det serveras mojitos på löpande band.