Nyheter Barcelona ”by night and day” väder
Barcelona ”by night and day”

Barcelona ”by night and day”

31 januari, 2018

Barcelona erbjuder fantastiska sevärdheter, varav de flesta är gratis; stränderna, Segrada Familia (Heliga Familjen, Gadudis ofullbordade mästerverk till katedral) Parc Guell, Promenadstråket Las Ramblas, ja till och med Picassomuseet.

Om vi börjar med Las Ramblas – som egentligen betyder ”flodbädd” – sträcker sig från Plaça de Catalunya till den gamla hamnen, är uppdelad i fem delar attraktioner som Boqueriamarknaden (får inte missas), teatern Liceo och fontänen Canaletas.

Och när det börjar suga i magen finns ingenting bättre än tapas på Taller de Tapas – Rambla de les Flors. Det behöver inte vara mer komplicerat är tortilla – potatis och gul lök och – naturligtvis ägg. Fårosten Manchego.

Melon med lufttorkad skinka (bäst är den svindyra skinkan Pata Negra, som är uppfödda på ekollon), spansk tortilla, friterade bläckfiskringar, ugnsrostat tomatbröd, små ugnsstekta paprikor, räkor i vitlök, kroketter fyllda med till skinka eller kyckling och ugnrostad potatis med aioli. Eller friterade räkor, kräftstjärtar, bläckfisk, ja allt mellan jord och bord.

Sedan tillbaka till hotellet för en tupplur. Barcelonas nattliv är synnerligen krävande…

Barcelona ”by night”

Är du fotbollsfanatiker, och har tajmat din resa till Barcelonas Messias nummer 1, Camp Nou, så är det en fantastisk upplevelse. Inte minst att få uppleva hur drygt 100 000 åskådare tömmer arenan på mindre en kvart.

Om du inte ser på fotboll är ett besök på utsiktsplatsen Montjuïc berget. Det ligger cirka 200 meter över havet. Därifrån kan du se hamnen och många av gatorna i detalj. Och ta bergbanan tur/retur. Ta dig sedan till prisvärda restauranger Viana, ät en paella, skaffa dig Barcelona-nattkortet, och utnyttja gratisinträde på kända nattklubbar som Club Catwalk, berömt för sin hip-hop och R & B lounge, eller på Nick Havanna. Eller Les Enfants, den äldsta nattklubben i Barcelona, eller de sjudande L’Eixample-kvarteren och svänga loss på City Hall, en bar som huserar i en gammal och stämningsfull stadsteater.

Nätterna i Barcelona pågår alltid tills det är dag