Nyheter Afrikas 5 lyxigaste safaris väder
Afrikas 5 lyxigaste safaris

Afrikas 5 lyxigaste safaris

7 februari, 2018

Världens mest otroliga viltliv kombinerat med helikoptersafaris i slottsläger. Är du på väg till Afrika och känner för ett safari? Här hittar du afrikas mest extraordinära safari-upplevelser.

Botswana

Botswana har världens största inlandsdelta, Ohavango, perfekt för att utforska med kanot och packat med giraff, elefant, lejon och gepard. Moremi Game Reserve, en ”Big Five”-favorit befolkad av vit och sällsynt svart noshörning samt flodhästvänliga Chobe National Park, hem för 120 000 elefanter.

Abercrombie & Kent beskriver inte sina tält som tält, snarare som slott, de har en professionell fotograf som erbjuder tekniska tips och de vet vad gästerna vill. De vill återvända från savannen och upptäcka att kopparbadkaret har flyttats upp på ett däck under ett täcke av stjärnor. Champagnen är på kylning och badvattnet skummas till perfektion med hjälp av en gaffel ansluten till en borrmaskin. Bad baristas. En Botswana-safari, elva nätter, kostar med A & K från 11 000 dollar per person (abercrombiekent.co.uk)

Namibia

Från fartygsvrak utspridda på Skelettkusten till vildmarken i Namibiaöknen och walking safaris ledda av bushmen från Hanstammen, hemligheter från Himba-stammen.. Namibia erbjuder ett andligt afrikanskt perspektiv befolkat av sälar, ökenelefanter, geparder, svarta noshörningar, kameleonter, svarta skorpioner och sandormar liksom giraffer, antiloper, schakaler och leoparder i Namib Rand Reserve.

Brown & Hudson erbjuder privata flygplan och provisoriska airstrips för att utforska din egen exklusiva vildmark, du får låna sandboards att surfa dessa spöklika sanddyner med, fallskärmsflygning som ger dig fågelperspektiv på detta romantiska land och boende som sträcker sig från designer-boutique-hotell i huvudstaden Windhoek till vildmarksläger med en hink som dusch och frestande bush-barer. Om du vill kan du också lära dig överlevnadsteknik med upptäcktsresande som BBC:s Ben Fogle.
Priserna är på begäran, kontakta Brown & Hudson för detaljer (brownandhudson.com).

Etiopien

Rift Valley Lake Awassa är full av fåglar och apor. Bale Mountains National Park erbjuder Nyala-antiloper, vårtsvin och guereza-apor, och på Sanetti Plateau hotande Simien-vargar, guldschakaler och abessinsk hare. Det magiska i Etiopien är att dess stammar är lika faschinerande, från männen i Hamer som hoppar från tjurar till kvinnorna i Mursi som smyckar sina läppar med gigantiska dekorativa plattor. Etiopien är inte kända för sitt lyxboende men du hittar charmiga rustika ställen som Bale Mountain Lodge. Red Savanna har 13-dagars turer med landets djurliv och vilda sevärdheter från 5 000 dollar.

Kenya

”Mitt-Afrika”-klassikern där rovdjur jagar miljontals migrerande gnuer och zebror, den berömda Maasai Mara-savannen med några av de största koncentrationerna av djur på jorden; Lake Nakuru är täckt av miljontals rosa flamingos medan mängder av elefanter och giraffer flanerar över nationalparken Tsavo West. Sir Richard Bransons tolvtält safari camp i Maasai Mara, Mahali Mzuri, utlovar en ”första parkett”. Tälten har jättestora fönster, med en oändlig pool, futuristisk arkitektur, spa, årgångschampagne och gjutjärnsbadkar med lejontassar.

Priserna för exklusiv användning av Mahali Mzuri börjar från 18 000 dollar per natt (virginlimitededition.com).

Madagaskar

Fem procent av alla djur- och växtarter lever i öknen, regnskogen, bergen och längs kusten på denna denna extraordinära ö. Naturligtvis även barnfilmsfavoriten Lemurer, men låt oss inte glömma den skrämmande fossa (googla det), hajar och knölvalar, ovanliga ödlor, sällsynta fågelarter och färgglada grodor samt stiliga kameleonter.

Avsaknaden av stora rovdjur på Madagaskar innebär att du kan utforska ön till fots. Och på natten. Men du behöver femstjärnig vägledning. Lucienne Wilmé är en lokal universitetsföreläsare, författare, redaktör och biolog som guidar gästerna på Rainbow Tours. Priserna för en 18-dagars ”wildlife-extravaganza” med Rainbow Tours börjar från 5 000 pund.