Nyheter 7 etikettregler för flygresenärer väder
7 etikettregler för flygresenärer

7 etikettregler för flygresenärer

31 januari, 2018

Får man ta av sig skorna och vem äger armstödet? British Airways genomförde nyligen en undersökning om flygplansetikett. Så här svarade deltagarna.

Använd ett armstöd
Vilket armstöd som tillhör vem är kanske den viktigaste frågan av dem alla. 67 procent av de tillfrågade menade att enda rätta är att använda sig av ett armstöd och lämna det andra till sin granne.

Skippa snacket
Glada nyheter till alla som fruktar kallprat – hela 83 procent ansåg att en konversation inte bör utvecklas till mer än ett hej och ett leende.

Du får väcka din granne (men bara en gång)
80 procent av deltagarna tycker att det är okej att väcka sin sovande granne. Men 40 procent svarade att det endast ska ske en gång per flygning.

Ignorera snarkningar
Vad gör man om ens granne snarkar högt? Ingenting. 66 procent svarade att man bör ignorera grannen.

Det är okej att leta efter en bättre plats
53 procent av de tillfrågade tycker att det är okej att byta plats – om man får tillåtelse av kabinpersonalen.

Okej att ta av sig skorna – men behåll strumporna på
För vissa är det en självklarhet att ta av sig skorna under flygningen, andra anser att det är motbjudande. Här svarade 59 procent att det är acceptabelt att ta av sig skorna. Men det är inte okej att ta av sig strumporna, tyckte 87 procent.

Sänk ljusstyrkan på skärmen
Nuförtiden lyser skärmar överallt ombord – vilket leder till frågan om skärmljusetikett. Här var resultatet glasklart, 92 procent menade att man bör ta ner ljusstyrkan på sin skärm när kabinen släcks ner.