Destinationer Sicilien väder
Sicilien

Sicilien

18°C
06:16
19:47
Solen går upp i Sicilien ca 06:16 och ned 19:47

Väder för 14 dagar i april

Om Sicilien

Frågor om Sicilien:

 

  1. Vad knyter Medelhavets största ö till Hollywood?
  2. Är maffian farlig?

 

Den mytiska ön som ligger nästan lika nära Afrika som Europa, de korsbefruktade kulturernas vattendelare med Europas kanske bästa klimat.

 

Och spektakulära vulkanen Etna som det går att köra nästan hela vägen upp. Hyr alltså en bil, eftersom du lättare kan utforska öns alla små mysiga städer och till och med ta ett stopp i byn Scopello där slutscenen i succéfilmen “Ocean´s Twelve” spelades in – och som tillsammans med maffiga filmen ”Gudfadern” svarar på frågorna. För även om maffian fortfarande har en viss makt är det mesta på film.

 

Palermo, Messina och Catania i all ära, den mest spektakulära staden är tveklöst Taormina som balanserar på branta klipphyllan ett par hundra meter ovanför bukten, och med en hisnande läcker linbana som tar dig till ned till stränderna. Här kan du ägna några timmar åt exklusiv shopping och makalösa middagar på någon av restaurangerna runt torget.

 

Med ett av Europas bästa klimat, med en kulinarisk tradition där i princip alla de ingående råvarorna producerade lokalt – och rankor som producerar fullvärdiga viner med distinkta smaker, dofter och fascinerande bouquet…

…blir Sicilien inte bara maffian.

Karta över Sicilien